Przyjęcia Weselne

w Holiday Inn Dąbrowa Górnicza ****

 
 
 
 
 
 
 

 

Zestaw Srebrny

Zestaw Złoty

Zestaw Platynowy

Zestaw Diamentowy

Sala Weselna w tym obiekcie polecana jest przez SaleWeselne.com

Zobacz nasz katalog weselny
Katalog PDF

Opinie

"Wszystko wspaniale zorganizowane! Wykwintne jedzenie i wspaniała obsługa. Dziękujemy!"
Opinia Młodej Pary
Anna & TomaszMłoda Para

Zestaw Srebrny

Cena: 189 PLN
Uroczyste powitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz lampką wina musującego.

Przystawka

  • Pate z dziczyzną podane na kruchych sałatach z galaretką z owoców leśnych z grzanką

Zupa

(jedna propozycja do wyboru)

  • Rosół drobiowo wołowy z makaronem i warzywami julienne,
  • Krem z białych warzyw aromatyzowany oliwą tymiankową z chipsami boczkowymi,
  • Krem pomidorowy z pesto bazyliowym

Danie główne

(jedna propozycja do wyboru)

  • Filet z kurczaka faszerowany suszony pomidorami, szpinakiem i serem feta podany z ryżem czerwonym oraz mixem kruchych sałat,
  • Schab pieczony z sosem musztardowo tymiankowym podany z kluseczkami ziemniaczanymi oraz sałatką z buraka czerwonego,
  • Roladka drobiowa faszerowana orzechami włoskimi na delikatnym cydrze, podana z ziemniakami gratin oraz fasolką szparagową w boczku

Deser

(jedna propozycja do wyboru)

  • Puchar lodowy podany z owocami sezonowymi, bitą śmietaną oraz sosem,
  • Ciasto czekoladowe z chrupkami amaretto i prażonymi orzeszkami,
  • Puszysty mini sernik na musie malinowym

Bufet zimny

  • Tradycyjne mięsa pieczone, roladki, pieczone pasztety,
  • Tymbaliki drobiowe,
  • Duet śledziowy : w oliwie z cebulą / po węgiersku z papryką,
  • Mini tarty z musem z łososia,
  • Sałatka z kurczakiem grillowanym, warzywami, sosem winegret musztardowo miodowym,
  • Grecka na sałacie lodowej z fetą, oliwkami, pomidorami, papryką, ogórkiem oraz cebulą czerwoną,
  • Pikle: pieczarki marynowane, cebulki perłowe marynowane, patisony, korniszonki, papryka, czosnek w ziołach,
  • Sosy (żurawinowy, chrzanowy, czosnkowo ziołowy)
  • Bufet słodki : musy, shoty, ciasta z hotelowej cukierni
  • Masło smakowe, pieczywo

Ciepła kolacja serwowana

(jedna propozycja do wyboru)

  • Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem na tradycyjnym zakwasie,
  • Gulasz wieprzowy z aromatycznymi warzywami podany z pieczywem,
  • Beef strogonff z kwaśną śmietaną

Napoje

  • Sok, woda,
  • Bufet kawowo-herbaciany

Zestaw Złoty

Cena: 229 PLN
Uroczyste powitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz lampką wina musującego.

Przystawka

(jedna propozycja do wyboru)

  • Pate z kaczych wątróbek z konfiturą z czerwonej cebuli
  • Pescacio z łososia i halibuta, mix sałat, oliwki, parmezan, puder truflowy
  • Pieczona polędwiczka wieprzowa z karmelizowanymi orzechami, szlachetne sałaty i vinegret
  • Łosoś wędzony na grzance z musztardą owocową i granatem

Zupa

(jedna propozycja do wyboru)

  • Rosół drobiowo wołowy z pierożkami mięsnymi,
  • Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową,
  • Krem szparagowy z grzankami,
  • Krem pomidorowy z mozzarellą i oliwą

Danie główne

(jedna propozycja do wyboru)

  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana kozim serem podana z kaszotto oraz groszkiem cukrowym na winnym sosie,
  • Połowa kaczki pieczonej po staropolsku podana z kluskami szpinakowymi, marchewką paryską z imbirem oraz sosem pomarańczowym,
  • Tradycyjna rolada wieprzowa faszerowana pieczarkami podana na purée ziemniaczanym z fasolką szparagową w boczku
  • Roladka z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem podana z ziemniakami z wody, kalafiorem romanesco i masłem ziołowym

Deser

(jedna propozycja do wyboru)

  • Panna cotta z sosem wiśniowym,
  • Tarta z owocami sezonowymi podana na sosie waniliowym,
  • Sernik z malinami i sosem owocowym,
  • Lody z gorącymi owocami i bitą śmietaną

Bufet zimny

  • Tradycyjne mięsa pieczone, roladki, pieczone pasztety,
  • Tymbaliki drobiowe,
  • Duet śledziowy : w oliwie z cebulą / po węgiersku z papryką,
  • Tortilla z kurczakiem, warzywami i sosem słodkim chili,
  • Półmisek serów pleśniowych z bakaliami i i żurawiną,
  • Grillowane warzywa z łososiem wędzonym i kremem balsamicznym,
  • Sałatka z grillowanego kurczaka podana na kruchych sałatach z sosem majonezowym z grzankami,
  • Sałatka grecka na sałacie lodowej z fetą, oliwkami, oraz cebulą czerwoną,
  • Sałatka z penne z suszonymi pomidorami, oliwkami, karczochami, kolorowymi paprykami , cebulkami perłowymi oraz prażonym bekonem,
  • Pikle: pieczarki marynowane, cebulki perłowe marynowane, patisony, korniszonki, papryka, czosnek w ziołach
  • Masło smakowe, pieczywo

I Ciepła kolacja serwowana

(jedna propozycja do wyboru)

  • Łosoś na parze, ryż ze szpinakiem, warzywa blanszowane, sos winno pieprzowy,
  • Pieczeń wieprzowa, sos własny z orzechami, kluski śląskie, czerwona kapusta z rodzynkami

II Ciepła kolacja w bufecie

(jedna propozycja do wyboru)

  • Strogognoff w stylu orientalnym z mini kukurydzą, cebulkami perłowymi i kapustą bok choy,
  • Potrawka z indyka z pomidorami suszonymi i kaparami,
  • Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem na tradycyjnym zakwasie

Bufet z owocami i deserami

  • Owoce filetowane i sezonowe
  • Ciasta z hotelowej cukierni
  • Mini desery w formie musów w trzech smakach

Napoje

  • Sok, woda,
  • Bufet kawowo-herbaciany

Zestaw Platynowy

Cena: 269 PLN
Uroczyste powitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz lampką wina musującego.

Przystawka

(jedna propozycja do wyboru)

  • Sałatka z półgęskiem wędzonym na mixie sałat z botwinką, pomidorami koktajlowymi, ser wędzonym oraz sosem żurawinowym,
  • Pate z dziczyzny na mixie sałat z pomidorami koktajlowymi oraz galaretką z czerwonego wina, grissini,
  • Pasztet z królika z pistacjami na kruchej sałacie z pomidorkami koktajlowymi,
  • Marynowany łosoś z dresingiem cytrynowym podany na kruchych sałatach z rzodkiewką i pomidorami koktajlowymi

Zupa

(jedna propozycja do wyboru)

  • Rosół drobiowo wołowy z pierożkami mięsnymi,
  • Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową,
  • Krem szparagowy z grzankami,
  • Krem pomidorowy z mozzarellą i oliwą

Danie główne

(jedna propozycja do wyboru)

  • Pieczeń cielęca z bakaliami podana z kluskami ziemniaczanymi oraz kapustą czerwoną z duszonymi rodzynkami,
  • Polędwiczka wieprzowa zawijana w boczku podana z sosem borowikowym, opiekanymi ziemniakami, oraz fasolką szparagową,
  • Pierś z kurczaka faszerowana serem pleśniowym i szpinakiem podana z grzybowym risotto i szparagami w sosie maślano-szafranowym,
  • Rolada wołowa faszerowana boczkiem, kiszonym ogórkiem oraz cebulą podana z kaszą gryczaną z pomidorami

Deser

(jedna propozycja do wyboru)

  • Sernik z malinami i pudrem amaretto z orzechami,
  • Tarta z owocami leśnymi z sosem sos jeżynowym, pudrem migdałowym oraz galaretką wiśniową,
  • Waniliowy crème brule z sosem wiśniowym,
  • Ciasto czekoladowe z sosem wiśniowym podane z pudrem orzechowym,
  • Rote gruetze z owocami leśnymi i wiśniowym brandy Kirschwasser

Bufet zimny

  • Tradycyjne mięsa pieczone, roladki, pieczone pasztety,
  • Tymbaliki drobiowe,
  • Tatar wołowy w szczypiorku,
  • Tortilla z kurczakiem, warzywami i sosem słodkim chili,
  • Duet śledziowy : w oliwie z cebulą / po węgiersku z papryką,
  • Vitello tomato,
  • Schab po warszawsku,
  • Półmisek serów pleśniowych z bakaliami i i żurawiną,
  • Grillowane warzywa z łososiem wędzonym i kremem balsamicznym,
  • Sałatka z grillowanego kurczaka podana na kruchych sałatach z sosem majonezowym z grzankami,
  • Sałatka włoska z suszonymi pomidorami, mozzarellą, pomidorami koktajlowymi, kaparami i sosem balsamicznym,
  • Sałatka grecka na sałacie lodowej z fetą oraz cebulą czerwoną,
  • Sałatka Caprese
  • Pikle: pieczarki marynowane, cebulki perłowe marynowane, patisony, korniszonki, papryka, czosnek w ziołach
  • Masło smakowe, pieczywo

I Ciepła kolacja serwowana

(jedna propozycja do wyboru)

  • Łosoś na parze, ryż ze szpinakiem, warzywa blanszowane, sos winno pieprzowy,
  • Pieczeń wieprzowa, sos własny z orzechami, kluski śląskie, czerwona kapusta z rodzynkami,
  • Udziec wieprzowy glazurowana winiakiem, kasza gryczana z grzybami, sos demi glace, sałatka z buraka pieczonego

II Ciepła kolacja w bufecie

(jedna propozycja do wyboru)

  • Strogognoff w stylu orientalnym, z mini kukurydzą, cebulkami perłowymi i kapustą bok choy,
  • Potrawka z indyka z pomidorami suszonymi i kaparami,
  • Gulasz z sarniny z leśnymi grzybami i kluskami spatzle

Bufet z owocami i deserami

  • Owoce filetowane i sezonowe
  • Ciasta z hotelowej cukierni
  • Mini desery w formie musów w trzech smakach

Napoje

  • Sok, woda,
  • Bufet kawowo-herbaciany

Zestaw Diamentowy

Cena: 349 PLN
Uroczyste powitanie Pary Młodej chlebem i solą oraz lampką wina musującego.

Przystawka

  • Carpaccio z breasoli z sałatą i orzechami włoskimi glazurowanymi cukrem trzcinowym

Zupa

  • Krem z batatów z oliwą truflową i chipsem chorizo

Danie główne

  • Pieczone udko z perliczki faszerowane wątróbką drobiową, gratin ziemniaczane,
  • Sos winno grzybowy, suszona gruszka w winie

Deser

  • Terrina truskawkowa z piaskiem amaretto orzechowo czekoladowym i ciastkiem bananowym

Bufet zimny

  • Tradycyjne mięsa pieczone, roladki,
  • Pieczony pasztet z dziczyzny z grzybami,
  • Roladki z łososia z kozim serem i kaparami,
  • Pasztet z sandacza z pistacjami,
  • Tatar wołowy w szczypiorku,
  • Tortilla z pieczoną kaczką , warzywami i sosem słodkim chili,
  • Duet śledziowy : w oliwie z cebulą / śledzie korzenne z rodzynkami,
  • Vitello tonnato,
  • Półgęska wędzona z buraczkami marynowanymi,
  • Trufle serowe w kolorowych panierkach,
  • Wybór serów pleśniowych i żółtych z bakaliami,
  • Grillowane warzywa z anchovis i kremem balsamicznym,
  • Rostbef pieczony na sałatach,
  • Sałatka z serem cambozola, melonem i cytrusowym winegretem,
  • Sałatka Caprese z pomidorami i grillowana cukinią,
  • Pikle: pieczarki marynowane, cebulki perłowe marynowane, patisony, korniszonki, papryka, czosnek w ziołach,
  • Masło smakowe, pieczywo

I Ciepła kolacja serwowana

  • Polędwiczka wieprzowa zawijana w boczku, kaszotto z ziołami, marchewka paryska, sos wiśniowo rozmarynowy

II Ciepła kolacja w bufecie

  • Gulasz z sarniny z leśnymi grzybami i kluskami spatzle, czerwona kapusta

Bufet z owocami i deserami

  • Owoce filetowane i sezonowe
  • Ciasta z hotelowej cukierni
  • Mini desery, panna cotta, crème brule, musy czekoladowy/miętowy/waniliowy, shoty owocowe

Specjał z hotelowej cukierni – tort weselny

smak i forma do uzgodnienia

Napoje

  • Sok, woda,
  • Bufet kawowo-herbaciany